ДЕЧЈА НЕДЕЉА

Наша школа је низом активности обележила Дечју  недељу, чији је мото „Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета“.

У понедељак,02.10. наставници су упознали ученике са значајем Дечје недеље и дечјим правима, са посебним акцентом на значај подстицања међугенерацијске сарадње и солидарности.

У уторак, 03.10. одржанa је радионица са члановима Ученичког парламента. Разговарано је на тему „ Конвенција о правима деце и сарадња међу генерацијама“.

 У среду, 04.10. представници Ученичког парламента и Дечјег савеза су били у посети помоћнику градоначелника за друштвене делатности.

Затим су чланови Ученичког парламента имали интерактивни сусрет са Панелом саветника као представника заштитника грађана.

Истог дана, професор Душанка Милосављевић је организовала сусрет са песником у библиотеци.

На ликовним радионицама, ученици млађих разреда су заједно са бакама, декама и родитељима правили играчке. Старији су говорили о томе како су се некада играли.

У четвртак, 05.10. група ученика старијих разреда посетила је кориснике Геронтолошког центра у Крушевцу и приредила им пригодан музичко – поетски програм. У програму су учествовали ученици: Лазар Салковић, Немања Мутатовић и Филип Фаркаш, као и наставница Драгица Калас и психолог школе Емилија Петровић, а у сарадњи са децом и васпитачима Дечјег клуба.

Истог дана, психолог Емилија Петровић присуствовала је практичној настави у Политехничкој школи – Корак ка дуалном образовању.

Група од пет ученика 7. разреда из Парламента учествовала је у радионици поводом припрема за Дан Политехничке школе, на којој је израђено идејно решење за позивнице.

Психолог је са Пријатељима деце посетила дечје одељење у болници и том приликом су им уручили поклоне.

У петак, 06.10. 2017.године организован је пријем првака у Дечји савез. На почетку програма ученике су поздравили Сандра Поповић, руководилац Дечјег савеза, и председник Дечјег савеза, ученик шестог разреда, Вељко Косијер. У наставку, ученици четвртог разреда извели су скеч под називом „Свитац тражи пријатеља“ и позвали другове из првог разреда да заједно са њима певају песму „ Кад си срећан“. Програм је припремила учитељица четвртог разреда, Зорица Јовановић. Чланови ликовне секције, предвођени учитељицом Снежаном Марковић, осликали су тањириће које су поклонили првацима. На крају програма, пошто су положили Еколошку заклетву, новим члановима Дечјег савеза су уручене добродошлице, као знак сећања на овај свечан и посебан дан.

Сарадник из Завода за јавно здравље Виолета Милићевић говорила је ученицима о важности здраве исхране, након чега су прваци дегустирали здраву ужину – воће.

Психолог наше школе је са групом ученика 8. разреда посетила практичну наставу Хемијско–технолошке школе, смер кувар и конобар, у Соко сали.

* Хол наше школе красе радови на тему „Ја и моји пријатељи свих генерација“, као и играчке – продукти креативних радионица.

*За викенд су планирани породични излети, рекреација, посете пријатељима и породични недељни ручак. Ученици ће, по жељи, направити фотографије са тих дружења, које ће бити изложене у школи.

                                                                                                  

                                                                                                            Сандра Поповић

Comments are Closed

© 2018: ОШ "Јован Поповић" Крушевац | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress