Екокамп „ Екобудућност 2017“

ОШ „Јован Поповић“  је организатор екокампа  Екобудућност 2017“ у Рибарској бањи,  у просторијама дечијег одмаралишта ПУ „Ната Вељковић“  вртића „Јеленко“, у периоду од 12 – 16. јуна 2017. године. Еко камп је под покровитељством Града Крушевца – Канцеларије за заштиту животне средине  уз стручну помоћ Радне групе за имплементацију еколошког образовања Града Крушевца а отивисање и активно укључивање ученика петог, шесто и седмог разреда основних школа  у програм боравка  у природи,  који укључује интерактивно – едукативне радионице, а све у циљу подизања еколошке свести као и  очувања и унапређења животне средине.                    Програм је похађало 42 ученика и то  из крушевачких школа укупно 38 ученика и то из 18 основних школа и гости екокампа 4 ученика са наставником из ОШ „ Бранко Радичевић“ у Косовској Митровици.

              За време екокампа ученици су имали прилике да кроз бројне активности, интерактивне радионице , излета, предавања прошире своја знања из разних области  екологије а гости предавачи су били стручњаци у својим областима. Учеснике су посетили  градоначелник Драги Несторовић и помоћник градоначелника Оливера Дреновац а градоначелник је  са ученицима је разговарао о заштити животне средине али и њиховим циљевима и њиховим идејама које се односе на очување природе. Ученике су пратила два супервизора, аутори пројекта: наставник биологије ( ОШ “ Јован Поповић“ ) Оливера Коларић и наставник информатике и рачунарства ( ОШ “Драгомир Марковић“ ) Ивана Вучинић.

   Како је протекао петодневни камп можете видети на следећим линковима:http://www.krusevac.rs/sr_cir/ks-info/vesti/6957-eko-kamp-ribarska-banja.html http://www.rtk.rs/?p=86434  https://www.facebook.com/televizijaplus.televizijaplus 

Comments are Closed

© 2019: ОШ "Јован Поповић" Крушевац | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress