МАЈ МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ

Наша школа је у суботу 27. маја  у оквиру националне научно популарне манифестације Мај месец математике угостила и наставнике и ученике осталих градских школа.

Актив наставника математике се постарао да посетиоци на располагању имају богат избор радионица, па су тако гости, по жељи, могли да склапају 3D тетрис, откривају магичне математичке трикове, попуњавају судоку, решавају математичке мозгалице помоћу шибица, склапају танграм, ређају Ханојску кулу, састављају геометријска тела од сламчица и још много тога.

Целу манифестацију су употпунили интерактивни математички експонати: математички брод, бинарни систем, ротирајућа парабола, Факиров балон, математичке андроид апликације,…

Хол су овом приликом красиле поставке „Математика и природа“, „Лица математике“, „Не Нобел, само Абел“ и „Чудесни свет бројева“.

Предавања и радионице су одржали и гостујући професори математике, па су тако ученици могли да се упознају са фракталима кроз презентацију коју је за њих припремила професорка математике Катарина Перовић, а да сазнају нешто више о полиедрима се постарала професорка математике Александра Филиповић.

Манифестација Мај месец математике се организује у циљу популаризације математике и њеном приближавању ученицима на креативан и занимљив начин.

Comments are Closed

© 2018: ОШ "Јован Поповић" Крушевац | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress