Модел наставе од септембра 2020 године

Поштовани родитељи, драги ученици,

 

надали смо се почетку школске године у повољнијим околностима, но, морамо се прилагођавати постојећим. Анкета нам је послужила да видимо опредељење родитеља и ученика, те ћемо одељења поделити на мање групе.

 

 

Очекујемо од вас сарадњу и партнерски однос који никада није изостао.

Сви се налазимо у истим околностима и само заједно можемо да их пребродимо уз поштовање свих мера заштите за све учеснике у процесу.

 

Мораћемо примењивати нови модел организације наставе према Стручном упутству за организацију и реализацију образовно васпитног  рада по препоруци Министарства просвете, науке и технолошколг развоја. Подела одељења на групе остаје приоритет, а тако формиране групе (А и Б) имаће следећу одганизацију наставе:

 

За ученике 1-4. разреда настава ће се одвијати непосредно у школи свакодневно. Одељење ће се делити на две групе и функционисаће од 7:30 до 9:55 (група А) и од 10:15 до 12:40 (група Б). Групе ће се ротирати на недељном нивоу. Распоред часова ће бити класичан, са свим предметима који су планирани за одређени разред.

 

За ученике од 5-8. разреда, настава ће почињати од 13:00, група А похађаће наставу у школи понедељком, средом и петком једне седмице, а уторком и четвртком наредне седмице. Групе ће се ротирати недељно. Распоред часова биће класичан без избацивања било којих предмета, уз трајање часова по 30 минута. Ученици ће имати обавезу да данима када нису у школи прате наставу на РТС-у. Ученици који ће наставу пратити искључиво онлајн, биће у обавези да долазе у школу ради оцењивања у договору са предметним наставником. Платформа Едмодо и даље остаје актуелна као подршка наставницима и ученицима.

 

– Препоручујемо ученицима да ужину понесу од куће.

 

– Право на продужени боравак по новом Стручном упутству имају само они ученици чија су оба родитеља запослена и радно ангажована, уз потврду послодавца и контакт телефон послодавца. Ако је родитељ самохран, онда уз његову потврду. Потврде се достављају учитељима продуженог боравка осим за ученике 1. разреда који могу потврде доставити и својим учитељима.

 

Школа ће дати све од себе да обезбеди квалитетну наставу, корелацију међу предметима, безбедност и хигијену. Очекујемо да поштујете прописане мере и правила понашања, јер само тако можемо обезбедити сигурност ученицима. Ученици и наставници морају носити заштитне маске.

Маска штити ваше дете и морате је обезбедити. Пре доласка  детета на наставу, родитељ је у обавези да измери температуру детету и на било коју назнаку симптома вируса дете не шаље у школу и о томе обавести одељењског старешину. Не улазите у школу, само пратите дете до улаза. По дете долазите у назначено време.

 

Срећан нам почетак школске године!

Comments are Closed

© 2021: ОШ "Јован Поповић" Крушевац | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress