ПЕТИ МЕЂУНАРОДНИ ДЕЧИЈИ ФЕСТИВАЛ

Поводом 5. међународног дечјег фестивала наша школа је 13. октобра угостила ученике из Словеније, Украјине, Македоније и Холандије, као и ученике основних школа „Драгомир Марковић” и „Вук Караџић” из Крушевца. Учестовали су у радионицама здраве хране које су припремили учитељи и учитељице III разреда са својим ученицима и уз несебичну помоћ родитеља.Одржане су и радионице : квиз из енглеског језика, математике(експлодирајуће тачке) као и турнир у стоном тенису.

Експлодирајуће тачке

Овом приликом је организована математичка радионица у част обележавања светске недеље математике(10-17. октобра), а како је наша школа узела учешће у глобалном математичком пројекту, тема радионице су биле Експлодирајуће тачке. Зачетник овог глобалног математичког пројекта је Џејмс Тентон, познати светски математичар и популузатор, а наша школа је једна од преко милион и по које су на сличан начин обележиле светску недељу математике.

Квиз

Део гостовања у оквиру 5. међународног дечјег фестивала, ученици из Холандије, Украјине, Словеније(Марибора и Песнице), основних школа “Драгомир Марковић” и “Вук Караџић” из Крушевца провели су у нашој школи, решавајући узбудљиве и занимљиве задатке на енглеском језику. Мешовите интернационалне екипе су се дружиле и такмичиле. Сви ученици су награђени пригодним поклонима, а најуспешнијима су уручене књиге на енглеском језику.

Comments are Closed

© 2018: ОШ "Јован Поповић" Крушевац | KABBO Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress