Обелележавање Светског дана вода у нашој школи

Светски дан вода обележава се сваке године 22. марта. Тај дан је усвојен резолуцијом УН-а у децембру 1992. године. Овим даном Уједињене нације желе да подсете на важност заштите вода и на недостатак воде за пиће у многим крајевима света. У Србији се такође обележава светски дан вода бројним манифестацијама.
Наша школа је била први у низу домаћина и дешавања у обележавању Дана вода,који се традиционално обележава 22.03.2016.год. а покровитељ је Град Крушевац.

          Манифестациjу смо почели јавним часом у четвртак 17.03. 2016. г.из веронауке у корелацији са екологијом на тему « Живот у капи воде». Предавач је била професор енглеског језика и веронауке Љиљана Димитријевић , која је одржала јавни час у одељењу 7/1 а организатори су вероучитељ Марко Цветковић  и наставник биологије Оливера Коларић. Епископ крушевачки Господин Давид је дао свој благослов, јер подржава подизање еколошке свести код младих.

          У петак 18. 03. 2016. г . у нашој школи манифестација се наставила изложбом ликовних радова у холу школе. Ликовни радови су рађени природним бојама на тему «Вода – извор живота».  Након тога ученици Хемијске школе извели су лабораторијске огледе са водом и приказали презентацију о води, у организацији професорке Верице Агатоновић Малиновић. Гости наше школе били су ученици из ОШ Драгомир Марковић и ОШ Станислав Бинички као и помоћник градоначелника за екологију и одрживи развој Драгана Милићевић, покровитељ манифестација.  У наставку програма ученици су се прикључили радионици на којој је приказано како фарбати разне врсте материјала природним бојама ( цвекла, куркума, камилица и др.) . Манифестацију су организовале чланице еко тима наше школе: наставник географије Лидија Бјелица Шљивић, наставник биологије Оливера Коларић а радионици су се радо одазвале учитељице Зорица Јовановић, Снежана Ћосовић Милановић и Снежана Марковић.

no images were found