ВИДОВДАНСКА ПРИЗНАЊА УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

У Градској управи Крушевац, данас су додељена традиционална Видовданска признања ученицима основних и средњих школа који су из појединих наставних предмета освојили једно од прва три места, односно награде, на Републичким и Међународним такмичењима и Олимпијадама знања која су прописана Календаром такмичења Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије за школску 2021/2022. годину. Награде су доделили градоначелник Јасмина Палуровић, помоћник градоначелника за друштвене делатности Јелена Тодоровић и председник Комисије за награђивање и стипендирање ученика и студената Јелена Николић.

Ученици наше школе награђени овом причиком су:

– Јана Крупниковић, ученица 6. разреда награђена за освојене две 2. награде на републичким такмичењима из физике (наставник: Горан Милићевић) и математике (наставник: Иван Лисинац)

– Вељко Витковац, ученик 5. разреда награђен због освојене друге награде на републичком такмичењу из рачунарства (наставник: Марија Пруткин)

– Наталија Војиновић, ученица 8. разреда награђена због освојеног првог места на републичком такмичењу уз атлетике (наставник: Ивана Обрадовић) и екипно освојеног 2. места на државном првенству у баскету 3×3 (наставник: Миодраг Јовановић)

– Тијана Христов, ученица 7. разреда награђена због екипно освојеног 2. места на државном првенству у баскету 3×3 (наставник: Миодраг Јовановић)

– Ања Николић, ученица 8. разреда награђена због екипно освојеног 2. места на државном првенству у баскету 3×3 (наставник: Миодраг Јовановић)

– Ника Милосављевић, ученица 7. разреда награђена због екипно освојеног 2. места на државном првенству у баскету 3×3 (наставник: Миодраг Јовановић)

Браво за успехе наших ученика и наставника!

За освојено једно од прва три места, односно награде на појединачним републичким и међународним такмичењима и олимпијадама знања ученици се награђују новчаном наградом у износу од 12.000 динара.

За освојено једно од прва три места, односно награде на екипним републичким и међународним такмичењима и олимпијадама знања, ученици се награђују  новчаном наградом у износу од по 6.000 динара за сваког члана екипе.

Сви ученици се награђују и књигом ,,Немањићи-биографија”, аутора Луке Мичете