e-Twinning

Е Twinning пројекат у месецу Франкофоније!

 Прва станица: Тоскана и град  Pescia Ученици седмог разреда су се представили својим вршњацима из Италије. Одржане су и три радионице где су ученици разговарали на француском језику. Прозор у свет је отворен. Завирите!

 

 

 

еTwinning projekti

Прва станица: Тоскана и град  Pescia Ученици седмог разреда су се представили својим вршњацима из Италије. Одржане су и три радионице где су ученици разговарали на француском језику. Прозор у свет је отворен. Завирите!

Jош један e- Twinning пројекат наше школе на француском језику!

Ученици седмог разреда имају прилику да учествују у е- Twinning пројекту који ће се одвијати од марта до маја 2022.године. Ученици ће са својим вршњацима из Италије, Немачке и Румуније низом активности представити свој град, своју школу и своја интересовања, сазнати нешто више о градовима, култури и интересовањима својих вршњака из других земаља и користити језик који је свима заједнички: француски.

“Dis moi en Français ”

 

eTwinning пројекат под називом “Dis moi en Français “- Кажи ми на француском, са француском школом Ecole Primaire des Premiers Sapins је одобрен! Наши ученице ће упознати француске вршњаке, вежбати француски кроз низ активности које су предвиђене од децембра до јуна. У првој радионици су се ученици представили. Voilà!

„Our Christmas time“

U okviru eTwinning projekta “Our Christmas time”, učenici petog razreda su razmenili čestitke na maternjem i engleskom jeziku sa vršnjacima iz Poljske, Francuske, Litvanije, Grčke, Španije, Slovačke, Hrvatske, Turske i Rumunije. Razmenu čestitki, upoznavanje učenika sa različitim kulturama i načinima obeležavanja Božića, kao i široku upotrebu i značaj poznavanja stranog jezika, kroz ovaj projekat omogućila je nastavnica engleskog jezika Jelena Marković. Kao rezultat rada na projektu napravljen je pano u kabinetu za engleski jezik gde su pristigle čestitke izložene kako bi bile dostupne i ostalim učenicima škole.

 

ЕВРОПСКА ОЗНАКА КВАЛИТЕТА ЗА ШКОЛУ

Нашој школи је јуче додељена Европска ознака квалитета за изузетност рада у оквиру eTwinning пројекта „Pi day“. То значи да су рад наставника, рад наших ученика и школе признати на највишем европском нивоу.
Пројекат је реализовала наставница математике Марија Пруткин са ученицима 6. разреда.
Такође, наш пројекат ће бити изложен у посебном простору европског портала на www.etwinning.net.

Дописујемо се с осмехом

У циљу развијања језичких компетенција, сарадње и упознавања различитих европских култура и националности, ученици 4. и 7. разреда су писали разгледнице на енглеском језику, адресирали их и дописивали се са вршњацима из разних европских земаља.
Жељена порука је била ширење мира, толеранције и љубави.
Активности су спроведене у оквиру еТвининг пројекта, а резултат рада је мноштво пристиглих разгледница изложених у виду паноа у кабинету за енглески језик.

еТвивинг годишња конференција

 1. септембра је у Београду одржана еТвининг годишња конференција “Развијање кључних компетенција путем еТвининг пројеката” коју је отворио министар Младен Шарчевић.
  Два наставника наше школе су узела учешће на конференцији, Весна Радојевић и Марија Пруткин.
  Део конференције је за циљ имао и промоцију награђених еТвинера, међу којима је била и наставница математике Марија Пруткин са два пројекта награђена Националном ознаком квалитета.
  Пуно среће у даљем раду нашим еТвинерима!!! НАЦИОНАЛНЕ ОЗНАКЕ КВАЛИТЕТА ЗА ПРОЈЕКТЕДва еTwinning пројекта на којима су учествовали ученици наше школе су добила Националну ознаку квалитета.
  Ознака квалитета је признање учесницима eTwinning портала и школама за изузетан ниво учествовања на eTwinning порталу. За ученике она може бити подстицај и награда за уложени труд а за школе – јавно признање за квалитет рада и отвореност ка сарадњи на европском нивоу.
  Браво!!! ДАН БРОЈА ПИ

  1. марта 2019. је у ОШ “Јован Поповић” обележен Дан броја Пи као својеврстан математички празник .
   Ученици су се упознали са овим интересантним бројем и занимљивостима у вези са њим, али такође и сазнали да је тог датумa рођен Алберт Ајнштајн.
   Укључивши се у радионичарски део обележавања Дана броја Пи, дали су дозу креативности и свој допринос еТвининг пројекту у којем школа учествује.