Успеси и награде

За свој рад Школа је добила велики број признања и награда од којих наводимо само нека: Плакета града Крушевца коју је Школа добила за изузетне резултате поводом 20 година рада Школе, 1977/1978. године проглашена је најбољом у Општини за реализацију васпитно-образовних задатака па је и до данас остала на том нивоу што показује успешност на полагању пријемних испита и успех наших ученика у средњим школама, као и многобројна I и II места на општинским, међуопштинским, окружним, међуокружним, републичким и савезним такмичењима из свих предмета, од којих наводимо само нека имена:

-физика-наставник Марјановић Милисав и проф.Запорожац Небојша и ученици Крсмановић Вишња и Живковић Драгана II награда на републичком такмичењу, Божић Љубодраг III место на републичком и II на савезном такмичењу, Катанчевић Михајло два пута II место на републичком такмичењу, I и II на савезном такмичењу, Миленовић Миодраг I и III место на републичком и II на савезном такмичењу, Огњен Трипуновић II и III место на републичком и I на савезном такмичењу;
-биологија-наставница Снежана Радосављевић и ученици Ракић Биљана I место на републичком такмичењу, Миљковић Јован II место на републичком, Дачић Јована III место на републичком такмичењу;
-српски језик-наставница Војна Савић и ученици Манојловић Марко V место на републичком такмичењу и Јовановић Љиљана III место на републичком такмичењу;
-спорт-наставник Ефимија Раичевић, проф. Миодраг Јовановић и проф. Бошко Вранеш остварили су са ученицима и појединачне и екипне успехе: Радисављевић Јелена-гимнастика III место на републичком такмичењу, Милетић Славко IV место на републичком такмичењу, гимнастичари II, III и IV место на републичком такмичењу, II и III место на Олимпијади у Зајечару 2003/2004.године, Вучићевић Ана-пливање III место на републичком такмичењу и многа, многа друга.

Вредно је истаћи и да је Регионални центар за таленте у Краљеву (2000.године) од ученика наше Школе идентификовао: Вишњу Крсмановић, Ивана Нахирнића, Ксенију Крсмановић и Владана Димитријевића.

Школа је добила и диплому за учешће на изложби Хрватског школског музеја у Загребу 1979.године, диплому библиотеке из Зајечара за резултате у такмичењима 1977.,1978. и 1979. године.

Добила је и диплому “Политике” за учешће у акцији “Тражимо најбољи школски пионирски лист” који је неко време престао да излази, да би 27.01.2001.године поводом прославе Дана Светог Саве почео да излази школски лист “Јовановци” који излази и данас поводом прославе дана школе и других јубилеја.

Школа је освојила и друго место у оквиру акције Радио Београда “Књигом до књиге”-1980.године.

На IX Олимпијским играма ученика Србије у Сремској Митровици 2012.године у категорији од I – IV разреда ученици Анастасија Зорић, Александра Станковић, Миљана Симоновић, Дарија Маријановић освојили су II  место у екипној конкуренцији. На ово такмичење пласирали су се пливачи и атлетичари, од пливача такмичили се Марко Петровић, Анђела Петровић, Исидора Трбољевац и Владимир Јанковић, а Лазар Поповић из атлетике.

Поред ових диплома, Школа је добила и многе захвалнице за пружање помоћи настрадалима од земљотреса и елементарних непогода, као и за несебичну помоћ добровољним прилозима за лечење оболелих.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *